EAN | 9788075550699 |
---|---|
Kategorie | Knihy |
Značka | Jan Melvil Publishing |
Obchod | Dobré knihy |
Internetový obchod
Jan Melvil Publishing - <p>Když si vysokoškolák Francesco poprvé natáhl při učení kuchyňskou minutku v podobě rajčete, nemohl ještě tušit, že právě vynalezl nejpopulárnější time managementovou metodu na světě. Za 30 let své existence se technika Pomodoro stala legendou a dnes tvoří součást pracovní rutiny milionů lidí, kteří poznali výhody střídání přesně vyměřených fází práce a přestávek. Technika Pomodoro u nás vychází poprvé knižně, navíc obohacená o systém řešení vnitřních i vnějších vyrušení a o metody pro týmy.</p><p>Se zavedením pravidel techniky Pomodoro získáte:</p><p>klid, soustředění, sebevědomí a kontrolu nad situací</p><p>přesný odhad délky plánované činnosti</p><p>schopnost správné reakce na vyrušení během hluboké práce</p><p>zrychlení a odhodlání své úkoly úspěšně dokončit</p><p>VOLNÝ ČAS</p><p>Nechte čas pracovat pro vás. Stačí tužka, papír, minutka a můžete začít. O technice Pomodoro</p><p>Základem techniky Pomodoro jsou pětadvacetiminutové intervaly hluboké práce prokládané krátkými přestávkami. Po každém bloku čtyř odpracovaných Pomodor přichází delší pauza. Součástí metody je však také plánování a průběžné monitorování denních činností, evidence výsledků a zpracování cenné zpětné vazby, kterou si pomocí jednoduchých záznamů můžete poskytovat sami. Kromě zjednodušení pracovních procesů tak díky technice Pomodoro zjistíte, kolik času a úsilí si různé činnosti skutečně žádají, a již nikdy nepadnete do pasti nesplněných termínů.</p><p>„Čas je pro mnoho lidí nepřítel. Jeho běh nám nahání úzkost a umocňuje sklon prokrastinovat, zvlášť když se blíží deadline. Technika Pomodoro vznikla s cílem udělat si z času cenného spojence, který nám pomůže dotáhnout úkoly do konce.“</p><p>— Francesco Cirillo O autorovi</p><p>Francesco Cirillo je inovátor, konzultant a tvůrce techniky Pomodoro, světově uznávané metody vedoucí k vyšší produktivitě. Vlastní firmu Cirillo Consulting a školí v řadě předních světových společností, start-upů i evropských institucí. Svou techniku rozvíjí od 80. let, kdy ji začal používat na vysoké škole. Žije v Berlíně.</p>